September 2001

September 26, 2001

Joitakin hyviä blogeja

Jos Bloggerin Blogs of Note -listan perusteella pitäisi päättää, sanoisin että weblogeissa ei ole tapahtunut mitään mullistavaa. Listan weblogit ovat itse asiassa vähän ikävystyttäviä. Muutama hauska on kuitenkin. Contentblog on Contentbiz-lehden toimituspäällikkö (tai mitä managing editor sitten tarkoittaakaan). Schwartz Report on ikävän näköinen, mutta askel syvällisempään normaalista weblog-sisällöstä. Abada Abada, löysin Plasticboyn linkeistä, on sentään kivannäköinen.

Ilya

September 19, 2001

Ilmastointiputken asentaja söi suklaan

Uuteen toimistoomme ollaan laittamassa uusi ilmastointiputki. Vuokranantajamme (stereotyypit voivat pitää paikkansa!) on huono sopimaan ja sitten myös pitämään lupauksiaan milloin hommat hoidetaan. Toissapäivänä, puolitoista viikkoa myöhässä, ilmastointiputken asentaja kävi toimistollamme kun emme olleet paikalla. Yhteen seinään oli ilmestynyt kolme pientä reikää lisää ja pöydälle oli jätetty kolme laatikollista putken osia.

Rellulla oli Fazerin 110-vuotissynttäreiden kunniaksi tehty lahjapussi pöydällä. Pussissa oli suklaa kuivakakku, paketti Jaffa-keksejä, paketti kauranäkkileipää ja avattu ja puolilleen syöty Geisha-konvehtirasia. Yllätykseksemme meille valkeni, että kukaan meistä ei ollut avannut konvehtirasiaa. Se oli ollut aamulla vielä avaamaton.

Ilya

September 18, 2001

Nyt mä olen kuuluisa

Tein eilen ensimmäisen equi-joinini. Jee.

Janne löytää kaikkea kivaa, viimeiseksi mm. tiedonhallintatyökalun Cereksen.

Bisnes.fin maanantaikirjeessä oli sitaatti kirjoituksestani lehden suunnasta. “Nyt Bisnes.fin linja kuriin! Uuden kustantajan myötä Bisnes.fillä on loistava tilaisuus tarttua villisti pyörivään ruoriin ja ottaa uusi *selkeä* kurssi,” näin pohtii Ilya Poropudas lehtemme tulevaisuutta. Minne menet bisnes.fi [R]?

UPDATE: Samainen kirjoitus julkaistiin printtilehdessä. Tää alkaa mennä liian pitkälle

Ilya

September 17, 2001

Uutta näyttöä ostamassa

Viikko alkaa huonolla sävelellä kun tänään jäin pois äidinkielen yo-kirjoitusuusinnoista. Vähän masentaa.

Näyttö on vielä auki. Markun uusi 19-tuumainen näyttö maksoi neljä tonnia, sain tietää eilen. Markku sanoi ostaneensa tahallaan kalleimman, koska halusi hyvälaatuisen. Auts! Ja minäkö sitten pihistelen ja ostan halvimman?

Löysin sen muistamani hintavertailupalvelun. Se olikin Mikrobitin (jota en ole ikinä oikein lukenut) saitilla. Erittäin kätsy.

Kiikarissa on nyt muutama Samsung: SyncMaster 950P on edullisin (keskihinta 2239mk), välissä tulee 900SL+ (keskihinta 2490mk) ja viimeisenä 900-sarjassa, litteällä kuvaputkella varustettu 900NF (keskihinta 3047mk). Vertailun vuoksi mainittakoon, että Samsungin 21-tuumainen SyncMaster 1100p+ maksaa alimmillaan vain 4467 markkaa (keskihinta 4998mk).

Joten mitä nyt? Minkä ottaa? Tyytyäkö halvimpaan mahdolliseen 19-tuumaiseen, panostaakko vähän laatuun, vai räväyttäisikö pöydälle samantien muhkeat 21 tuumaa?

Ilya

September 14, 2001

9-11

The terrorist attack on the WTC is in itself a monstrosity. But I’m tenfold more saddened by its repercussions. The U.S. looks only to tighten its idealogical totalitarity and further embrace its us-gainst-them mentality.

I fear the U.S.’s retributive measures.

Ilya

September 13, 2001

SFTP

SFTP perustuu ilmeisesti session control protokollalle (SCP), joka on TCP:tä tehokkaampi hallitsemaan kutsujen aiheuttamia yhteyksiä. Tai jotain sinne päin.

Ilya

September 7, 2001

Memories as objects

Memories as objects. This is an interesting way to record thoughts and stuff, much like a weblog, only much more advanced. It requires onerous use of metadata though, which as a recent backlash has proven, isn't always as great as it's cracked up to be. Some might even call it a pipe dream.

Ilya

September 6, 2001

Tarvitsen uuden näytön

Multa lähtee näyttö alta ja nyt tarviin uuden. Tai käytetyn, ihan miten vaan. Kunhan ei maksa paljoa ja on iso, kirkas ja terävä… mmm… Onkohan 21-tuuman litteää olemassa?

19” monitori LG Studioworks 995E+ maksaa Verkkokauppa.comissa 2069 markkaa. Onko tämä hyvä monitori? Kannattaako ostaa laadukas (mutta pienempi) vai voiko koolla pilatulla halpiksellakin selvitä? Saako käytettynä halvemmalla? Mistä hyvä ostajanopas? Niin monta vastaamatonta kysymystä.

Ilya

Bannereita

Hmm. Tein vastikään Mikropc:lle bannerin. Joustin pyynnästä normaalista hinnastani mutta tavanomaiseen tapaani tein useamman eri bannerin, josta asiakas voi sitten valita mieleisensä. Valittuun ehdotukseen tehdään sitten tarvittaessa muutoksia. Nyt huomaan, että ainakin kaksi tekemistäni bannereista on levityksessä. Vaikka Mikropc on maksanut vain yhdestä.

Ilya

niin paljon jää näkemättä

Sitä jatkuvasti saa huomata miten paljon verkossa jää näkemättä, vaikka miten sitä koluaisi. Keijo Kortelaisen 2Kmediat on esimerkiksi minulle tuore löytö. Samoin yllätyin kuinka monta pientä it-portaalia (tai vähän epäystävällisemmin sanottuna Slashdot-kloonia) Suomessa on.

Ilya

September 5, 2001

Itsekuvaus

Pitää keksiä kuvaus itsestäni. Miten olisi…

Ilya kirjoittaa ylenpalttisen paljon, erityisesti ottaen huomioon kuinka huono hän kirjoittamaan on, puhuu huolestuttavan usein itsestään kolmannessa persoonassa, ja pitää squashin pelaamisesta säkki päässä, eli sokkona.

Ilya

September 4, 2001

Uusi host

Olen miettinyt, pitäisikö meidän vaihtaa webhostia. CIHost näyttää hyvältä.

Ilya

Elämä verkossa

Topiaksella on elämä verkossa. Se, onko sitä verkon ulkopuolella, ei erikseen mainita.

Ilya

Soluttautuneet markkinoijat

Wes Felterin HTP:ssa keskustellaan ‘shillseista’, eli soluttautuneista markkinoijista.

Ilya

Yliarvioitua valokuitua

BusinessWeekin mukaan sijoittajat pahasti aliarvioivat valokuidun tarvetta. Helsingin energia rakentaa omaa valokuituverkkoaan, mutta milloin siitä pääsee nauttimaan, se onkin hassumpi juttu. Rakennustyö saadaan nimittäin päätökseen vasta vuonna 2013.

Ilya

Melkein kuuluisa

Mä oon kuuluisa. Ainakin melkein…

Ilya

So much in the air

So many things are in the air. We're in the middle of remodeling our new office (we're also going to live there, but don't tell anyone), and I have to figure out all kinds of new stuff relating to that like getting electricity and adsl service.

Yesterday I also closed a deal for a huge new project. What a rush that was! Only, as usual, our client is in a big hurry so that places us in a even bigger hurry. On top of everything else, I have to work my day "job" here at the Media Lab, study for my upcoming matriculation retakes, and finish the layouts for the blog I'm going to be running at RE:.

Exciting times. Like Dave says: There's no time like now.

Ilya

September 2, 2001

Just call me a machinist

Today I figured out what I think I'm going to put on my business card as my title: machinist. I like it. It's old school. Extremely old school.

Ilya