Itsemurha verkossa

Nyt on webcamin edessä yritetty itsemurhaakin.

Ilya

Ohjelmointirajapinta, weblog ja netin tulevaisuus

Kuukausi sitten Ev julkisti Bloggerin ohjelmointirajapinnan, joka mahdollisti uusien sovellusten kytkemisen Bloggeriin XML-RPC:n kautta. Kuukauden aikana on saatu aikaan paljon. Bloggeriin on nyt olemassa Flash-, Windows-, pop3-, ja wap-käyttöliittymät ja paljon muutakin.

Kehitys ei kuitenkaan rajoittunut ainoastaan uusiin Blogger-frontendeihin tai clientteihin. Dave Winer kloonasi Bloggerin APIn, jotta sillä voisi julkaista suoraan Winerin omaan weblogtyökaluun Manilaan. Blogger-yhteensopivilla sovelluksilla voi julkaista nyt myös toiseen weblogtyökaluun LiveJournaliin.

Mitä tämä sitten tarkoittaa? Winerin softatalo, Userland, haluaa tehdä webistä "fantastisen kirjoitusalustan". Kirjoittaminen on viestimistä, itseilmaisua ja keskustelua. New York Timesin hieman masentavassa jutussa hahmotellaan myös "uusi" ajatus: Ehkä verkko ei olekaan jumalan lahja kaupankäynnille—ehkä verkko onkin mullistava tapa tuoda ihmisiä yhteen.

Parabola, eli entinen Project Allison, on Blogger API:n kautta Bloggeriin kytkeytyvä php-sovellus.

Ja aiheen (mikä tavallaan oli Bloggerin ohjelmointirajapinta) vierestä: , php:llä tehty xml-parseri.

Ilya

IM ja open sourcen vastenmielisyys

Jogger on Jabber-pohjainen weblogjulkaisutyökalu. Jabber, niille jotka eivät tiedä, on opensource IM-ohjelma, jolla voi olla yhteydessä kaikkiin suljettuihin IM-yhteisöihin (MSN, Yahoo, ICQ ja hajanaisesti myös AIM). Pitää tutkia Joggeria ja Jabberia enemmän...

Minun täytyy myöntää: olen vähän arka kokeilemaan opensource ohjelmia. Syy tähän on niiden ikuinen keskeneräisyys (alfa- ja betatasolla oleva softa luonnollisesti sisältää bugeja), kapea-alaisuus (monet ohjelmat toimivat rajatuissa ympäristöissä, jos sinulla ei ole sitä ja tätä, sori vaan) ja dokumentaation puute. Tiedän, että softan kehittäjien postituslistoilla saa useimmiten loistavaa apua, mutta listalle liittyminen on monesti vaivalloista, sillä se täyttää postilaatikkosi viesteillä, jotka ovat newbie-käyttäjälle epäoleellisia.

Ilya
  • OsOpinion on oikeastaan aika hyvä saitti. Ja löytyy Linux.comista silloin tällöin jotain hyvää, esimerkiksi tämä PHPNuke vs. PostNuke vertailu.
  • Home
  • About
  • Preferences


RSS

August 2001

Mon

Tue

Wed

Thu

Fri

Sat

Sun

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Jul   Sep

Beared souls

caught together